Young Merlot 2022 Bratanov
Popis
V minulosti rozšířený a uctívaný jako pán krupobití, dnes je orel královský jedním z nejvzácnějších ptáků v Bulharsku. Abychom pomohli chránit tohoto majestátního orla v oblasti Jižní Sakar, vinařství Bratanov přispívá z každé lahve částku v přepočtu cca 3,5 Kč bulharskému spolku ochránců ptáků.
Víno je 100% merlot, směs starých a nových plantáží ze tří různých pozemků z jejich vlastních vinic ve vesnici Shishmanovo v jižním Sakaru. Fermentuje v nerezové nádobě se spontánní fermentací (divoké kvasnice), která je záměrně zastavena na 11 g/l zbytkových cukrů, aby byla zachována šťavnatost a ovocný terroirový charakter v dobré rovnováze.
Jasně rubínově červená barva s fialovými odstíny. Zaujme intenzivní vůní černého rybízu, třešní, višní a jemných tónů ořechů. Tělo je elegantní a šťavnaté, se sametovou strukturou a příjemnou sladkostí, s výrazným ovocným charakterem. Víno, které dodává náladu!
Hodí se ke všem druhým sýrů, uzenin a lehkého masa jak s omáčkou, tak bez.
Podávat při teplotě 16-17°C.
Víno je 100% merlot, směs starých a nových plantáží ze tří různých pozemků z jejich vlastních vinic ve vesnici Shishmanovo v jižním Sakaru. Fermentuje v nerezové nádobě se spontánní fermentací (divoké kvasnice), která je záměrně zastavena na 11 g/l zbytkových cukrů, aby byla zachována šťavnatost a ovocný terroirový charakter v dobré rovnováze.
Jasně rubínově červená barva s fialovými odstíny. Zaujme intenzivní vůní černého rybízu, třešní, višní a jemných tónů ořechů. Tělo je elegantní a šťavnaté, se sametovou strukturou a příjemnou sladkostí, s výrazným ovocným charakterem. Víno, které dodává náladu!
Hodí se ke všem druhým sýrů, uzenin a lehkého masa jak s omáčkou, tak bez.
Podávat při teplotě 16-17°C.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Menší, rodinné vinařství Bratanov, založené v roce 2006, leží na prosluněných kopcích Jižního Sakaru, které je známé jako nejlepší místo v Evropě pro pěstování červené révy vinné. Je založeno na filosofii, že vína by měla odrážet ducha jejich tvůrců a prostředí, ve kterém byla vytvořena, a proto se zde klade důraz na co nejmenší technologické zásahy a na důsledný výběr těch nejlepších hroznů.