Výhodný nákup od 6ks stejného vína! - Množstevní sleva 5% u všech produktů.
Výprodej

Young Merlot 2022 Bratanov

Červené polosuché víno 2022.

  • 189 Kč 94 Kč –49 %
    126,67 Kč / 1 l
  • Skladem
95 Kč / ks
Kategorie: Červené
Vinařství: Bratanov
Odrůda: Merlot
Ročník: 2022
Alkohol (%): 14
Obsah (l): 0,75
Obsah cukru: Polosuché
Region: Thracká nížina
Typ: Tiché
 

V minulosti rozšířený a uctívaný jako pán krupobití, dnes je orel královský jedním z nejvzácnějších ptáků v Bulharsku. Abychom pomohli chránit tohoto majestátního orla v oblasti Jižní Sakar, vinařství Bratanov přispívá z každé lahve částku v přepočtu cca 3,5 Kč bulharskému spolku ochránců ptáků.
Víno je 100% merlot, směs starých a nových plantáží ze tří různých pozemků z jejich vlastních vinic ve vesnici Shishmanovo v jižním Sakaru. Fermentuje v nerezové nádobě se spontánní fermentací (divoké kvasnice), která je záměrně zastavena na 11 g/l zbytkových cukrů, aby byla zachována šťavnatost a ovocný terroirový charakter v dobré rovnováze.
Jasně rubínově červená barva s fialovými odstíny. Zaujme intenzivní vůní černého rybízu, třešní, višní a jemných tónů ořechů. Tělo je elegantní a šťavnaté, se sametovou strukturou a příjemnou sladkostí, s výrazným ovocným charakterem. Víno, které dodává náladu!
Hodí se ke všem druhým sýrů, uzenin a lehkého masa jak s omáčkou, tak  bez.

Podávat při teplotě 16-17°C.

Podobné produkty

  • Young merlot 2020 RupelVýprodej
    Červené suché víno 2022.
    Dostupnost:Skladem
    Kód:DS99987749
    Značka:Rupel
    Young Merlot 2022 Rupel
    189 Kč (–52 %)
    90 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Menší, rodinné vinařství Bratanov, založené v roce 2006, leží na prosluněných kopcích Jižního Sakaru, které je známé jako nejlepší místo v Evropě pro pěstování červené révy vinné. Je založeno na filosofii, že vína by měla odrážet ducha jejich tvůrců a prostředí, ve kterém byla vytvořena, a proto se zde klade důraz na co nejmenší technologické zásahy a na důsledný výběr těch nejlepších hroznů.