Chateau Copsa Cuvee Rouge
Popis
Fermentace pro každou odrůdu probíhá samostatně, po níž následuje zrání ve francouzských a amerických sudech po dobu 8 až 12 měsíců. K získání směsi dvou červených odrůd byly vybrány nejlepší vinné bariky. Víno prochází procesem stárnutí po dobu asi 6 měsíců, aby se vyvinulo složitější sekundární aroma.
Barva je rubínově červená. Elegantní aroma zralého černého a červeného ovoce je podpořeno vůní koření, kouře a masa. Tělo je dobře vyvážené jemnými a zaoblenými taniny v důsledku kontaktu s dubem. Víno má velmi dobrý potenciál pro archivaci.
Víno se podává chlazené 17-18°C. Celkový projev umocní dekantace.
Barva je rubínově červená. Elegantní aroma zralého černého a červeného ovoce je podpořeno vůní koření, kouře a masa. Tělo je dobře vyvážené jemnými a zaoblenými taniny v důsledku kontaktu s dubem. Víno má velmi dobrý potenciál pro archivaci.
Víno se podává chlazené 17-18°C. Celkový projev umocní dekantace.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Náše Chateau Copsa, rozkvetlé v srdci Růžového údolí, čerpá znalosti a inspiraci ze zemí starověkých Thráků, známých svým vynikajícím vínem. Věřili v jeho božský původ, oslavovali sílu elixíru mystickými rituály a divokými svátky na počest boha Dionýsa.
Mezitím se stali jedním z nejlepších mistrů vína v Evropě - dědictví předávané po staletí až do současnosti. Díky této bohaté minulosti dnes kombinujeme starodávné legendy a tradice s moderní technologií a vyrábíme vlastní víno pod značkou Chateau Copsa.
V roce 1998 jsme založili vinařství Kopsa podle thráckého jméno jednoho z předchůdců měst Karlovo,Růžové údolí má jedinečný charakter, který naplňuje čerstvou vůni Copsy teplem jižního slunce, sladkými vůněmi růží, levandule a aromatických bylin, chladným vánkem Balkánu.
Chateau Copsa je jedním z mála rodinných vinařství, kde bereme celý proces - od hroznů po láhev - do vlastních rukou.
V roce 2005 jsme ve městě Klisura, jen pár kilometrů od našich vinic, vytvořili moderní základnu výroby vína s vlastní laboratoří a v roce 2008 jsme postavili majestátní zámek Chateau Copsa. Od té doby je Chateau Copsa místem, kde vítáme víno a sdílíme
ho s našimi přáteli a hosty v butikovým uměleckým hotelu a restauraci Maison Copsa.