Misket

Téměř každá bulharská vinařská oblast má svůj vlastní MISKET - Karlovo, Vratsa, Varna, Sungurlare, Plovdiv, Šumen, Veliko Tarnovo.
Je důležité vědět, že ačkoli jsou identické v aroma a stylu vín, mluvíme ve většině případů o různých odrůdách, které spolu navzájem nesouvisejí.
Karlovski Misket
Nejstarší a vzácnější odrůdou v ostatních balkánských zemích je červený (Karlovski) Misket. Je pozdní, starobylá, autochtonní bulharská moštová a
stolní odrůda původu Vitis vinifera z eko-geografické skupiny černomořských odrůd. Hrozny slouží k výrobě kvalitních odrůdových bílých vín zlatožluté
barvy se zelenkavými reflexy, elegantní, harmonické chuti s jemným florálním, muškátovým aroma, doplněným vůní žlutého a bílého ovoce, vanilky a růží,
s tóny citrusů a tropického ovoce.
 
Sandanski Misket
vznikl křížením révy Shiroka Melnik a Tamyanka (jemnozrnný bílý muškát) v roce 1963. Odrůda má velkou plodnost a dává vysoké výnosy.
Silný zájem o místní odrůdy v posledních několika letech oživil zájem o Sandanski Misket, který je díky účasti vinné révy Melnik svěží a není příliš voňavý.
Ve vůni kromě nádechů růží  jsou patrné bílé květy, lípy a kapradiny, tělo je zaoblené, ale v žádném případě není uvolněné a konec je šťavnatý a svěží.
  
Kaylashki Misket
je odrůda bílého hybridního vína, která byla  vybrána křížením odrůd Hamburg Misket a Villar Blanc v Ústavu vinařství a ekologie v Plevenu.
Je odrůda odolná proti chladu a vůči šedé hnilobě a vyžaduje chemické ošetření pouze v nepříznivých letech.
 

Nejprodávanější

  • Řadit dle:
  • 12 položek celkem

Stránka 1/1