Sauvignon Blanc Karepe Riverine Hills
Popis
Vyvážené a jemné víno s vůní zralých, šťavnatých žlutých jablek, čerstvého zázvoru a limetky. Jemné, svěží a delikátní tělo dodává příjemnou jemnost v dochuti.
Jídlo: Ryby, kuřecí maso, měkké sýry, grilovaná zelenina, majonézové saláty.
Podávat chlazené na 8-10°C.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Ve Svištově byla založena společnost SFA "Sova", která se zabývá vinařstvím, a výroba vína byla svěřena společnosti SSP "Vinprom Svištov".
Zpočátku měla společnost SSP "Vinprom Svishtov" sklep v blízkosti železniční stanice ve Svištově s kapacitou 1500 tun a druhý sklep v obci Svištov. Kozlovec s kapacitou 1000 tun.
V letech 1952-1960 bylo v oblasti Svišťova založeno více než 2500 hektarů vinic. Největší část z nich tvoří "Gumza". O rok později činila produkce hroznů v této oblasti více než 1800 tun.
Velká produkce kvalitních hroznů převyšuje stávající výrobní kapacity. Byla zahájena výstavba nového sklepa. Byl postaven v letech 1962-1964 ve východní průmyslové zóně Svišťova a měl kapacitu 9 000 tun.
Dlouhou dobu byl hlavním odbytištěm bulharské produkce vína Sovětský svaz. Ale již v šedesátých letech minulého století Vinprom Svištov vyvážel na trhy jako Švýcarsko, Rakousko, NDR a Jugoslávie. V průměru závod vyvážel 40 až 50 tun vína denně. A ročně zpracovával asi 13 milionů kilogramů hroznů.
V roce 1973 byla do závodu zavedena moderní automatická stáčecí linka s kapacitou 6 000 lahví za hodinu. Díky tomu je její produkce ještě konkurenceschopnější na bulharském a evropském trhu.
Krize na počátku 90. let, procesy masové privatizace, likvidace družstevních podniků a obnovení soukromého vlastnictví zemědělské půdy měly negativní dopad na celé vinařské odvětví v Bulharsku.
V únoru 1997 byl Vinprom Svišťov privatizován akciovou společností Vintner Svišťov, jejímiž vlastníky je 170 zaměstnanců podniku. Po této změně zůstal "Vinprom Svištov" silně orientován na export - přibližně 90 % produkce se vyváží do Velké Británie, Norska, Holandska, Švédska, Japonska atd.
Vinařství Svišťov je dnes moderní vinařství, které má kompletní technologické vybavení pro zpracování, stabilizaci a stáčení vín.
Hrozny používané k výrobě vína pocházejí z vlastních vinic o rozloze přes 4000 hektarů. Rozmanitost vlastních hroznů umožňuje "Svishtov Winery" vyrábět širokou škálu vynikajících vín.
Roční produkce vína přesahuje 2 miliony litrů. Vinařství dosahuje působivých výsledků díky bohaté technologické základně, která byla v roce 2014 modernizována a rozšířena otevřením zcela nové stáčírny a mikrovinařství pro výrobu butikových vín.
Rozmanitost vlastních vinic Vinařství Svišťov umožňuje výrobu široké škály vynikajících červených vín odrůd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot, která zrají ve francouzských dubových sudech po dobu 12-18 měsíců, a bílých vín odrůd Chardonnay, Muškát, Tramín a Sauvignon Blanc.
Podnebí je mírně kontinentální s více než 2500 hodinami slunečního svitu a více než 90 slunečnými dny v roce. V létě jsou dny horké a suché s chladnějšími nocemi a zimní dny jsou chladné. Vítr, který přichází od Dunaje, způsobuje velký rozdíl mezi denní a noční teplotou. To umožňuje plné rozvinutí vůní a chutí hroznů. Půdy jsou kamenité a jílovité.