• 1 z 2

Červené suché víno PGO.

Organic Wine

  • 349 Kč 30 Kč –9 %
    425,33 Kč / 1 l
  • Skladem
319 Kč / ks
Kategorie: Červené
Hmotnost: 1.3 kg
Alkohol (%):: 14
Barva:: Červené
Obsah cukru:: Suché
Odrůda:: Mavrud
Region:: Thracká nížina
Ročník: 2020
Typ:: Tiché
Archivace:: Až 5 let
 

Víno zrálo po dobu 18 měsíců v francouzských dubových sudech o velikosti 225l.
Tmavě červená barva s cihlovými odstíny. Atraktivní vůně s pocitem zralých třešní, hub, suchých listů, vlašských ořechů a kouře. Chuť je vynikající, struktura hustá a šťavnatá, s příjemnými jemnými taniny a nezapomenutelným závěrem.
Vhodné k pokrmům z červeného masa, barbecue, zvěřiny, k tvrdým sýrům, těstovinám a pizze.

Podávat při teplotě 18-20°C.

Celkový projev velmi umocní dekantace.

Odrůda velmi náročná na pěstování. Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu. 

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
MZ Avatar autora | 13.7.2022
Tohle na červené víno relativně mladé je výborné už teď. Po čase to bude jistě větší zážitek.

Vinařství Edoardo Miroglio bylo založeno v roce 2002 a první produkce byla zahájena v roce 2005. Nachází v oblasti Trácké nížiny v obci Elenovo, 22 km od Nové Zagory. Vinařství je obklopeno vinicemi na kopcovitých svazích, jezerem a zelenými loukami, které vytvářejí vynikající podmínky pro rozvoj vinařské turistiky. Vinařství obklopené 220 hektary vinic, je působivou kombinací architektury inspirované antikou, která s moderní vinařskou technologií přirozeně splývá s prostředím. Vinařství se specializuje na výrobu vysoce kvalitních bílých a červených vín, růžových vín a přírodně perlivých vín brut (bílých a růžových) klasickou technologií. Od roku 2013 získalo vinařství Edoardo Miroglio certifikaci pro ekologické vinice (Bouquet, Tramín, Viognier a Mavrud). Roční výrobní kapacita vinařství je 1 milion litrů vína. Výrobní cyklus zahrnuje všechny technologické operace od počátečního zpracování hroznů až po lahvování vína.