Chardonnay Elenovo EM

Bílé suché víno.

  • 399 Kč 20 Kč –5 %
    505,33 Kč / 1 l
  • Skladem
379 Kč / ks
Kategorie: Bílé
Hmotnost: 15 kg
Alkohol (%):: 14
Barva:: Bílé
Obsah cukru:: Suché
Odrůda:: Chardonnay
Region:: Thracká nížina
Ročník: 2018
Typ:: Tiché
Archivace:: až 4 roky
 

Zrání ve francouzskuch dubech po dobu 10 měsíců, z toho 30 % nové. Minimálně 3 měsíce v láhvi.

Sytě žlutá bava s zelenavými odlesky. Citrusové aroma doplněné o tóny tropického ovoce, především manga, a jemnou kouřovou, smetanovou a mandlovou vůní. Plná, svěží vyvážená chuť s dlouhotrvající dochutí grapefruitové kůry.

Vhodné ve spojení s ústřicemi, mušlemi a jemnými omáčkami, zeleninovými předkrmy a jemně grilovaným rybím masem, drůbežím a tvrdými sýry.
Podávat chlazené na 10-12°C.

Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Vinařství Edoardo Miroglio bylo založeno v roce 2002 a první produkce byla zahájena v roce 2005. Nachází v oblasti Trácké nížiny v obci Elenovo, 22 km od Nové Zagory. Vinařství je obklopeno vinicemi na kopcovitých svazích, jezerem a zelenými loukami, které vytvářejí vynikající podmínky pro rozvoj vinařské turistiky. Vinařství obklopené 220 hektary vinic, je působivou kombinací architektury inspirované antikou, která s moderní vinařskou technologií přirozeně splývá s prostředím. Vinařství se specializuje na výrobu vysoce kvalitních bílých a červených vín, růžových vín a přírodně perlivých vín brut (bílých a růžových) klasickou technologií. Od roku 2013 získalo vinařství Edoardo Miroglio certifikaci pro ekologické vinice (Bouquet, Tramín, Viognier a Mavrud). Roční výrobní kapacita vinařství je 1 milion litrů vína. Výrobní cyklus zahrnuje všechny technologické operace od počátečního zpracování hroznů až po lahvování vína.