Zveme Vás na ochutnávku dne 1.4.2022 od 19h ve vinotece v Kolínské 19, Praha 2 Vinohrady. Registrace na vinabg@seznam.cz

Červené suché víno.

  • 469 Kč 30 Kč –6 %
    585,33 Kč / 1 l
  • Skladem
439 Kč / ks
Kategorie: Červené
Hmotnost: 1.3 kg
Alkohol (%):: 14
Obsah (l):: 0,75
Obsah cukru:: Suché
Odrůda:: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Ročník: 2016
Typ:: Tiché
Vinařství:: Bessa Valley
Limitovaná edice:: 53600 lahví
Archivace:: Až 7 let
 

Enira Reserva 2015 je víno vytvořené ze 4 červených odrůd - Merlot 3 %, Syrah 38 %, Petit Verdot 18 %, Cabernet Sauvignog 13 %. Výběr Marka Dworkina a hraběte Stephana von Neuperga vytvořil plné a harmonické červené víno, které může zrát roky, ale nabízí velký požitek z pití i při okamžité konzumaci. Jedinečný aromatický profil s vynikající strukturou, velmi dobře vyvážený jemnými tříslovinami, výsledek 18 měsíců zrání ve francouzských dubových sudech, z toho 50 % nových.

Enira Reserva 2015 byla vybrána jako nejlepší bulharské červené víno v soutěži DiVino Top 50 Bulgarian Wine Competition.

Vůně je intenzivní, podmanivá a dlouhotrvající s vyváženou směsí ovocných nuancí a dubu.

Chuť je silná a zároveň komplexní, která zaujme sametovou jemností a měkkostí.

Dobře strukturované dřevité třísloviny. Dochuť je okouzlující a dlouhá.

Celkový projev umocní krátká dekantace. Podávat při teplotě 17-18°C.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný  výnos moštu na 58 hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Vinařství Bessa Valley, založené v roce 2001, se rozléhá na 250 hektarech, z nichž 140 slouží pro růst révy. Součástí sklípku je „DUG IN THE ROCK“, která umožňuje kvalitní zrání vína ve francouzských dubových sudech, díky tomu, že udržuje konstantní teplotu a vlhkost vzduchu. Hrozny jsou sbírány ručně školeným personálem, který hrozny třídí dvakrát a který na fermentaci posílá jen ty nejlepší bobule.