Zveme Vás na ochutnávku dne 1.4.2022 od 19h ve vinotece v Kolínské 19, Praha 2 Vinohrady. Registrace na vinabg@seznam.cz

Grand Cuvée Enira

Červené suché víno.

  • 899 Kč 100 Kč –11 %
    1 065,33 Kč / 1 l
  • Skladem
799 Kč / ks
Kategorie: Červené
Hmotnost: 15 kg
Alkohol (%):: 14,5
Obsah (l):: 0,75
Obsah cukru:: Suché
Odrůda:: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Ročník: 2017
Typ:: Tiché
Vinařství:: Bessa Valley
Limitovaná edice:: 10140 lahví
Archivace:: Až 10 let
 

Odrůda: Merlot, Syrah, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, vše po 25 %

Zrálo 18 měsíců v nových sudech z francouzského dubu.

Enira Grande Cuvée je jedno ze dvou limitovaných edic vín z vinařství Bessa Valley, které bylo smícháno z nejlepších parcel odrůdy Merlot, doplněné nenápadnou přítomností odrůdy Petit Verdot, svěžestí a ovocnou chutí odrůdy Cabernet Sauvignon a elegancí odrůdy Syrah. Víno s hloubkou a vrstvami, které jsou výsledkem příznivého terroir a péče věnované osmnáctiměsíčnímu zrání. Opravdové mistrovské dílo, které může zrát ještě nejméně deset let.

Víno se vyznačuje tmavě fialovou barvou. Vrchní tóny vanilky a máty ve vůni jsou harmonicky zakončeny vůní lesních plodů. Chuť je měkká a jemná, doplněná dobře strukturovanými dubovými tříslovinami a červeným ovocem. Toto víno má pozoruhodnou dochuť, v níž se úžasným způsobem snoubí 12 měsíců zrání v dubových sudech s dokonalou zralostí sklizených hroznů. Dobře se hodí k červeným masům a sýrům.

Celkový projev umocní krátká dekantace . Podávat při teplotě 17-18°C.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný  výnos moštu  55 hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Vinařství Bessa Valley, založené v roce 2001, se rozléhá na 250 hektarech, z nichž 140 slouží pro růst révy. Součástí sklípku je „DUG IN THE ROCK“, která umožňuje kvalitní zrání vína ve francouzských dubových sudech, díky tomu, že udržuje konstantní teplotu a vlhkost vzduchu. Hrozny jsou sbírány ručně školeným personálem, který hrozny třídí dvakrát a který na fermentaci posílá jen ty nejlepší bobule.